Muzikale zomeravonden in de Bavo

Gepubliceerd op: 4 juni 2024

Muziekliefhebbers kunnen deze zomer hun hart ophalen in de Grote of St.-Bavokerk. De komende weken zijn er op zondagavond vespers en concerten, waarbij de Bavo gevuld zal worden met prachtige koormuziek uit verschillende kerkelijke tradities.

Programma

ZO 16 juni | Het eerste concert met het Hoorns Byzantijns Mannenkoor. Onder leiding van dirigent Grigori Sarolea brengt het een programma met Slavische kerkmuziek. De kerk zal voor deze gelegenheid opgeluisterd worden met iconen.

ZO 23 juni | Deze zondag staat in het teken van Anglicaanse kerkmuziek in een Evensong gezongen door het Koor van de Engelse kerk Haarlem en The Anglican Singers Amsterdam o.l.v. Martin van Bleek.

ZO 30 juni | Geen koormuziek maar wel verstilling is er in de vesper met een optreden van cellist Joris van Haaften. Hij voert o.a. J.S. Bachs eerste Suite voor cello solo uit.

ZO 7 juli | Groots en meeslepend is de koormuziek die klinkt in deze vesper, in een coproductie van de Oude Bavo Cantorij, het Hillegoms Vocaal Ensemble en het NASKA trombone trio. Op het programma staan werken van Anton Bruckner, die 200 jaar geleden in Oostenrijk werd geboren. Dirigent is Marcel den Dulk, met Anton Pauw aan het Müller-orgel.

ZO 14 juli | Voor de tweede maal in de Bavo te gast is het Cambridge Vocal Consort, exponent van de wereldberoemde Engels koortraditie. Het brengt een afwisselend programma van a capella koorwerken uit zes eeuwen van o.a. Morley, Byrd, Purcell, Rheinberger, Britten, Tucapsky en Gjeilo. Dirigent en mede-zanger is Colin Fludgate.

ZO 21 juli | Voor de laatste in de reeks zondagavonden is dirigent/tenor Guido Groenland in de archieven gedoken. In een uniek concertprogramma ‘Salva nos!’ brengt hij met het professionele ensemble 4rivium (spreek uit: Quadrivium) een oud Haarlems missaal tot leven.

 

Alle avonden beginnen om 19.00 uur en duren ca. 50 minuten. De toegang is vrij, na afloop kan je een vrijwillige bijdrage doen. Tijdens de vespers en evensong is er naast muziek ook schriftlezing en gebed. In de als concert aangekondigde avonden is er alleen muziek.

ZO 16 juni t/m 21 juli | 19.00 uur | Grote of St.-Bavokerk
Inloop vanaf 18.30 uur | Ingang aan de Grote Markt 22