Uitvaart

Als een geliefde is overleden wil je goed afscheid kunnen nemen. Een afscheid dat past bij de overledene en diegenen die afscheid moeten nemen. Onze predikanten kunnen jou als nabestaande bijstaan. Met jarenlange ervaring kunnen ze je helpen een waardig afscheid vorm te geven met ruimte voor eigen inbreng.

Betrokken bij de Protestantse Gemeente Haarlem

Indien de overledene verbonden was aan de Protestantse Gemeente Haarlem kun je contact opnemen met de betreffende wijkgemeente om het overlijden door te geven en desgewenst te spreken over de uitvaart.

Niet betrokken bij de Protestantse Gemeente Haarlem

Wanneer de overledene niet betrokken was bij een van onze kerkelijke gemeentes kan de uitvaart ook onder leiding van een dominee plaatsvinden. Hiervoor kun je contact opnemen met één van de predikanten. Ook wanneer je twijfelt of een uitvaart vanuit de kerk de juiste beslissing is, kun je contact opnemen voor advies.

Kerk als locatie voor de uitvaart

Naast een kerkelijke uitvaart, is het ook mogelijk om een van onze kerken te huren als locatie voor de uitvaart. Er is dan geen predikant bij betrokken en je kunt de ceremonie inrichten zoals jij/de overledene dat voor ogen hebt. Bekijk hier de mogelijkheden van de verschillende kerken.

Neem contact op

 • Esther van Bijsterveld – Overes

  Ouderenpastor

  ouderenpastor@pghaarlem.nl

  06 – 18154610

 • Tom de Haan

  Stadsdominee

  stadsdominee@pghaarlem.nl

  023 – 5532040

 • Egbert de Lint

  Predikant Oosterkerk

  predikant@oosterkerkhaarlem.nl

  06 – 20626565

 • Willemijn van Dijk – Heij

  Predikant Centrum

  predikant@bavo.nl

  023 – 5532040

 • Anette Sprotte

  Predikant Ontmoetingskerk

  anettesprotte@pghaarlem.nl

  06 – 22314890