Diaconie

Missie en visie van de Diaconie

Soms is een uitkering van de overheid onvoldoende. Of iemand verliest de regie over zijn of haar bestaan bij verslaving, psychische problemen of als vluchteling. De diaconie biedt geen specialistische hulp, maar kan in bepaalde gevallen wel voor materiële hulp zorgen.

Diaconie Haarlem beschikt over een diaconaal bureau en drie wijkdiaconieën. Met veel groepen en instellingen in Haarlem is er samenwerking en overleg om de missie van de diaconie zo goed mogelijk uit te voeren.

Medewerkers

 • Tony Jansen

  Voorzitter

 • Daniëlle Leder

  Diaconaal secretaris

Fondsaanvraag

Als hulpverlener of organisatie kan je bij Diaconie Haarlem een fondsaanvraag doen voor een financiële bijdrage.

Ik zoek hulp

De diaconie verschaft soms tijdelijke hulp aan mensen die door omstandigheden geconfronteerd worden met acute geldnood.

Als Diaconie willen wij naast praktische hulp, een open gesprek en luisterend oor bieden

— Marjan, diaken

Wijkdiaconie

Het diaconaat wordt in samenwerking met de drie wijkdiaconieën vormgegeven. Elke wijkgemeente heeft projecten en legt eigen accenten. Elke twee maanden komt het college van diakenen met een afvaardiging van elke wijkdiaconie samen.

Nieuws

 • 3 juni 2024

  Diverse kerken in Haarlem doen deze zomer mee met de Actie Vakantietas van Kerk in Actie. Er zijn in Haarlem 10.000 kinderen die niet op vakantie kunnen in de zomer. Met de Actie Vakantietas proberen we zoveel mogelijk kinderen te verrassen met een gevulde tas met spullen waar zij zich in de zomervakantie mee kunnen vermaken. Gemeenteleden van de deelnemende kerken vullen een tasje met speelgoed en leveren dit in bij hun kerk. Alle tasjes worden verzameld door de projectgroep Actie Vakantietas.

 • 13 april 2024

  Namens de Raad van Kerken | In deze tijden van nood, waarin de wereld getuige is van de uitdagingen waarmee de Oekraïense bevolking wordt geconfronteerd, hebben wij als kerkgemeenschappen van Haarlem een bijzondere mogelijkheid om onze kracht en solidariteit te tonen.

 • 15 maart 2024

  De jaarlijkse Broodbankactie tijdens de adventsweken in de Grote of St.-Bavokerk heeft een prachtig bedrag van € 10.000 opgebracht. Woensdag 13 maart 2024 werd dit bedrag bij de monumentale broodbank in de Grote of St.-Bavokerk feestelijk overhandigd aan Mohamed Mounji van stichting Samen Haarlem. Het gehele bedrag komt ten goede aan kinderen in Haarlem die opgroeien in armoede.

Financieel

Diaconie Haarlem heeft diverse fondsen in beheer, en stelt in samenwerking met de wijkdiaconieën het collecterooster samen. Lees hier meer over de fondsen, de collectedoelen en de jaarcijfers.

Activiteiten

Neem contact op

Centrale Diaconie

Zomerkade 165 (1e etage)
2032 WC Haarlem

023 – 5310138

De Diaconie werkt uitsluitend op afspraak
en is niet alle dagen aanwezig.