Actie Vakantietas

Gepubliceerd op: 3 juni 2024

Diverse kerken in Haarlem doen deze zomer mee met de Actie Vakantietas van Kerk in Actie. Er zijn in Haarlem 10.000 kinderen die niet op vakantie kunnen in de zomer. Met de Actie Vakantietas proberen we zoveel mogelijk kinderen te verrassen met een gevulde tas met spullen waar zij zich in de zomervakantie mee kunnen vermaken. Gemeenteleden van de deelnemende kerken vullen een tasje met speelgoed en leveren dit in bij hun kerk. Alle tasjes worden verzameld door de projectgroep Actie Vakantietas.

De projectgroep Actie Vakantietas werkt samen met de Speelgoedbank Haarlem & omstreken. Zij hebben goed zicht op gezinnen met kinderen die minder te besteden hebben. Op zaterdag 13 juli worden deze kinderen uitgenodigd voor een feestelijke middag in het Open Huis in Schalkwijk. Al het ingezamelde speelgoed staat op tafels klaar en er is een ijskraam, koffie, thee, limonade en fruit. Stichting Sportsupport is ook aanwezig met onder andere een springkussen.

Ieder kind krijgt een tasje en mag ter waarde van een vast aantal punten speelgoed uitzoeken wat hij of zij leuk vindt.

Helpen of meer informatie

Wil jij ook bijdragen aan deze actie, maar heb je geen tasje? We zijn ook blij met los (goed!) speelgoed of een financiële donatie. Voor meer informatie kan je contact opnemen met projectcoördinator Gerjanne de Vries (G.deVries@diaconie.com | 06-81 62 35 92).