Wijkgemeente Oost

Oosterkerk

Naast het sociale aspect, zijn er ook activiteiten waarin mensen verdieping vinden. Bijvoorbeeld De Rondvraag, een gesprekskring over geloofsvragen. Of het stiltemoment waar gemeenteleden en niet gemeenteleden samenkomen in stilte.

In de Oosterkerk zijn het Diaconale Bureau van de Protestantse Gemeente Haarlem en uitvaartonderneming Ineke Smit gehuisvest en wordt het gebouw verhuurd voor onder andere concerten. Kortom: een kerk die midden in de wijk staat en een maatschappelijke rol vervult.

De wijkgemeente van de Oosterkerk gaat eind 2024 samen met de wijkgemeente Schalkwijk, maar de toekomst van de Oosterkerk lijkt te liggen in juist die combinatie van kerk én samenleving.

Medewerkers

  • Egbert de Lint

    Predikant Oosterkerk

  • Zannie Wiersma

    Koster Oosterkerk

  • Annelies Rebel

    Jeugdpionier

In de wijk

De handen uit de mouwen steken, vooral als het gaat om het dienen van medemensen. Dat wordt met hart en ziel gedaan. Organiseren van buurtmaaltijd, een soos runnen, koffiemoment voor buurtgenoten, een stiltemoment. Je bent van harte welkom!

Ik waardeer de manier waarop de Oosterkerk naar buiten treedt, met zoveel aandacht voor de mensen uit de buurt.

— Norma, ouderling

Kerkdiensten en activiteiten

Kerkgebouw

De in Amsterdamse stijl gebouwde Oosterkerk staat aan de Zomerkade in de Van Zeggelenbuurt. De omliggende tuin zorgt voor een fijne ambiance, een plek voor ontmoeting.

Kerkblad ‘OKE’

Tien keer per jaar verschijnt het kerkblad ‘OKE’, met nieuws vanuit de wijkgemeentes Oost en Schalkwijk. Wil jij dit kerkblad digitaal ontvangen? Stuur een mail naar redactiekerkblad@yahoo.com.

Wil jij onderdeel zijn van de gemeente?

Meewerken aan een plek in de stad waar iedereen welkom is en waar vertrouwen, hoop en liefde gedeeld wordt? Dan ben je van harte welkom om je aan te sluiten. Je kan vrijblijvend naar de kerk komen, maar je kan je ook inschrijven, meedoen in de kerkapp en (financieel) bijdragen.

Neem contact op

Oosterkerk

Zomerkade 165
2032 WC Haarlem

06 – 38056549