Wijkgemeente Schalkwijk

Ontmoetingskerk

Ook is de Ontmoetingskerk een plek voor inspiratie en stilte. “Inspirerende Bronnen” biedt een gevarieerd programma rondom zingeving. Stilte kun je ervaren op donderdagochtend tijdens lectio divina, een meditatieve wijze van bijbellezen.

Vanuit onze geloofsovertuiging, dat ieder mens welkom is aan tafel door Gods liefde, hebben we aandacht en respect voor elkaar en onze buurt!

Kerk in de wijk zijn!

Medewerkers

 • Anette Sprotte

  Predikant Ontmoetingskerk

 • Esther van Bijsterveld – Overes

  Ouderenpastor

 • Bas Hilbers

  Koster Ontmoetingskerk

 • Ida Vis

  Cantor Ontmoetingskerkkoor

 • Annelies Rebel

  Jeugdpionier

Ontmoeting

Vrijblijvende ontmoetingen gedurende de week voor een gezellig praatje, een heerlijke lunch of prachtige muziek. Je laten inspireren door een film, lezing of een maaltijd? Of juist de stilte en verdieping opzoeken? We ontvangen je graag doordeweeks bij een van onze vaste activiteiten!

Geloven is toch met elkaar zijn, iets voor elkaar en met elkaar doen.

— Ria en Johan, gemeenteleden

Kerkdiensten en activiteiten

Kerkgebouw

Onze kerk is de Ontmoetingskerk in de Europawijk. De kerkzaal heeft een prachtige lichtinval, welke na de renovatie in 2007 is gerealiseerd.

Nieuws

 • 13 juni 2024

  Vanaf 18 juni start een nieuw initiatief vanuit ouderenpastor Esther van Bijsterveld - Overes in samenwerking met Denise Out, maatschappelijk werker van Buurts: de gesprekstgroep 'Denken en Delen'. In deze gesprekgroep denken we samen na over thema’s als ouder worden, zingeving en omgaan met die dingen in het leven die je niet in de hand hebt. Kortom: al pratend buigen we ons over de vragen die ons bezig houden. Uiteraard is er hierbij ook ruimte om eigen vragen in te brengen!

 • 20 maart 2024

  De toekomst van de kerk. Dat is de titel van een boek van mijn collega Aarnoud van der Deijl die net als ik ruim dertig jaar predikant is. In zijn boek kijkt hij terug op zijn werk in de kerk. Zijn boek roept bij mij veel herkenning op en niet alleen bij mij.

 • 14 maart 2024

  In de Stille Week leven we naar Pasen toe. Vanuit de actualiteit zou je soms heel moedeloos worden van al het leed in de wereld, of nog erger, van de onverschilligheid. Zo veel mensen die lijden onder geweld, armoede, honger en ongelijkheid. Ver weg en dichtbij. In deze dagen op weg naar Pasen leven we toe naar een diepe ervaring van “en toch”. We laten ons openbreken voor het perspectief waarin het kwaad, het lijden en het verdriet niet het laatste woord hebben. Er is hoop!

Kerkblad ‘OKE’ & Bulletin

Tien keer per jaar verschijnt het kerkblad ‘OKE’, met nieuws vanuit de wijkgemeentes Oost en Schalkwijk. Wil jij dit kerkblad digitaal ontvangen? Stuur een mail naar redactiekerkblad@yahoo.com. In het wekelijks bulletin vind je informatie over de zondagsviering.

Wil jij onderdeel zijn van de gemeente?

Meewerken aan een plek in de stad waar iedereen welkom is en waar vertrouwen, hoop en liefde gedeeld wordt? Dan ben je van harte welkom om je aan te sluiten. Je kan vrijblijvend naar de kerk komen, maar je kan je ook inschrijven, meedoen in de kerkapp en (financieel) bijdragen.

Neem contact op

Ontmoetingskerk

Frankrijklaan 4
2034 BA Haarlem

06 – 36525008